Amor Mašović u našem klubu!

Dragi prijatelji i dragi gosti, Brčaci i Bosanci, dobro nam došli na jedno ugodno druženje.

Odavno su ućutali srpski i hrvatski topovi, patovi, pamovi i ini sijači smrti...
Odavno prazni zjape ''Luka Brčko'', ''Heliodrom'', ''Omarska'', ''Keraterm'', ''Batković''... Sva rjeđe i rjeđe se spominju Sodome i Gomore koji su Bosnu pretvorili u kijamet dug četiri godine dana...

I dok se po BiH polako, ali sigurno propagira ideja o ''zaračenim stranama i zajedničkim krivicama'', jedan veliki humanista usamljen korača po tankoj liniji između života i smrti, humanista koji je za preživjele posljednja nada za konačan oproštaj sa najbližim i najdražim, te posljednja nada za mrtve da budu spašeni od zaborava.

Dame i gospodo, izuzetna je čast pripala klubu ''Brčko-Melbourne'' da ugosti humanistu i čovjeka u pravom smislu te riječi, gospodina Amora Mašovića, predsjednika državne komisije za traženje nestalih, predsjednika najtužnijeg posla na svijetu.

Amora nije potrebno posebno predstavljati, humanista svjetskih razmjera. Čovjek koji više od svih zaslužuje da jednoga dana, ako bog da, stane na čelo naše drage BiH. Ni jedan čovjek na ovoj planeti ne zaslužuje to ime Amor, ili bog ljubavi, više od njega. Čovjek koji iz godine u godinu silazi u džehenem, jame dna ljudskosti, a opet iz njih izlazi kao čovjek.

Na pitanje: ''Zašto i kako'', odgovara: ''Da se ne zaboravi''.

A zaboraviti ne smijemo i nećemo.

Ja bih sada pozdravila još jednog uvaženog gosta, predsjednicu Viječa BiH organizacija, gospođu Senadu Softić-Telalović, koja je omogučila dolazak gospodina Mašovića u Australiju i potrudila se da on obiđe sve naše zajednice i gradove.

U petak veče Senada je organizovala divno veče povodom ''Dana državnosti BiH''. U ime BiH zajednice u Australiji i u svoje lično ime, ja želim da joj se zahvalim za sav uloženi trud i rad, jer bez njene energičnosti i nesebičnog truda ni ono veče, ni druge večeri ne bi se ni desile, niti imale takav kvalitet.
Hvala ti Senada i znaj da zajednica zna da cijeni i poštuje tvoj trud.

Azra i Adnan Jasika

Pozdravni govor Amoru Mašoviću.
Klub ''Brčko-Melbourne''.
3-12-2004

Amor Mašović
Odgovorio je na sva pitanja. Zadivljuje njegovo poznavanje činjenica do u detanje.


Te večeri je imao vremena da svakog saslusa sa punom pažnjom.
Amor Mašović, Zehra i Negib Zenunović


Amor Mašović, Senada Softić-Telalović i Hamdija Dobruna (predsjednik kluba).


Zajednička slika za uspomenu.

Dole desno:Bisera Izić i Ferid Ridžalović,
Prvi red: Mulaz, Sadeta Fazlić, Fahira, Zehra Zenunović, Mira i Rašid Muharemović
Drugi red: Zekerija Karaahmetović, Amor Mašović, Senada Softić-Telalovič i Hamdija Dobruna.
Skroz u pozadini: Smajo Pazarčević.