Nazad!

 

Da bi ste pravilno čitali ovaj tekst, morate instalirati naša slova, koja možete naći ovdje.

 

 

 

Nazad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pismo iz Kanade.

12. avgust. Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je sve tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.

14. oktobar. Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.

11. novembar. Dan sječanja (Kanadski državni praznik). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu zamisliti da neko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.

2. decembar. Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve prekriveno bijelim prekrivačem. Izgleda kao najljepđa razglednica. Izašli smo napolje, očistili stepenište i prilazni put a onda se grudvali (ja pobijedio). Kad je prošla grtalica morali smo ponovo da očistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.

12 decembar. Noćas - opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jebena grtalica.

22 decembar. Ovo bijelo govno opet padalo cijelu noć. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza čoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije. Šupak.

25 decembar. Sretan jebeni i usrani Božić. Još malo usranog snijega. Ako mi ikad padne šaka ovaj peder što vozi grtalicu, ubiću ga. Mater im jebem što ne posipaju više soli po cesti pa da se prije otopi.

27 decembar. Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neše se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj šupak došao kod mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći ta govna sa vrata što ih je on nabio i zamalo da sam mu je slomio od glavu.

4 januar. Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario kolima u jelena. 3000 dolara štete na kolima. Te jebene nemani trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima, što ih lovci ne pobiše jesenas...

3 maj. Selim za Floridu. Ne mogu zamisliti kako neko normalan može živjeti u toj jebenoj Kanadi.

Pozdrav...